Πετρέλαιο θέρμανσης: εξετάζεται μείωση του φόρου


Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Ειδικότερα ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον ο υφυπουργός ανέφερε ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.


Σε ερώτηση για το αν το ζήτημα θα τεθεί στην τρόικα απάντησε ότι «αυτό που θα τεθεί είναι η βέλτιστη τακτική για να αντιμετωπιστεί το θέμα». Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης μίλησε και για τον φόρο στα ακίνητα, καθώς και για το ζήτημα της φοροδιαφυγής.


Θεσσαλονίκη: αυξημένες τιμές όζοντος

Ειδικότερα είπε ότι η είσπραξη του φόρου ακινήτων από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα γίνει από τις εφορίες, ενώ προσέθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα δουν μείωση του φόρου στα ακίνητα», διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες το 2014.


Σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ είπε ότι είναι σημαντικό να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στους ελεγκτές κι εκείνοι να προχωρήσουν αποφασιστικά στον έλεγχο και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια γίνεται για να αυξήσουμε αποτελεσματικά τα έσοδα από εκείνους που δεν είναι σύννομοι, να ασκήσουμε την πολιτική που θέλουμε, να φέρουμε μειώσεις σε φόρους».


[Πηγή econews.gr]


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε