Ηλεκτρική ενέργεια: πτώση της ζήτησης τον Ιούλιο


Κατά 19% μειώθηκε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος από τους πελάτες δικτύου (επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη μέση και χαμηλή τάση) τον Ιούλιο, εξ αιτίας της ύφεσης αλλά και των σχετικά ήπιων καιρικών συνθηκών, που απέτρεψαν τη μαζική λειτουργία κλιματιστικών. Όπως μεταδίδει η imerisia.gr, με βάση τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στο διασυνδεδεμένο σύστημα η πτώση της συνολικής ζήτησης έφθασε στο 13,6% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2012.


Στο δίκτυο η πτώση της κατανάλωσης άγγιξε το19%, ενδεχομένως η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί, ενώ αντίθετα, στην υψηλή τάση, από την οποία τροφοδοτούνται οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 4,8%.


Θεσσαλονίκη: αυξημένες τιμές όζοντος

Σε επίπεδο επταμήνου, η συνολική ζήτηση μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με την κατανάλωση δικτύου να παρουσιάζει και πάλι τη μεγαλύτερη μείωση με 6,4%, που σε ένα βαθμό αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 1,1% της κατανάλωσης ρεύματος από τις μεγάλες βιομηχανίες. Μειωμένη κατά 11% ήταν και η παραγωγή τον Ιούλιο. Μάλιστα εντυπωσιακή ήταν η πτώση της παραγωγής ηλεκτρισμού από συμβατικά καύσιμα, που άγγιξε το19%, ενώ αντίθετα η παραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας το 62%. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού υποχώρησε κατά 5%. Η παραγωγή των συμβατικών μονάδων στο σύστημα έπεσε 11%, ενώ αντίθετα των ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 45%.


[Πηγή econews.gr]


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε