Bloomberg: Φωτοβολταϊκά: οι αναδυόμενες αγορές στηρίζουν την ηλιακή ενέργεια


Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι αυτές που θα σταθεροποιήσουν τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας με 12 Γιγαβάτ νέας ισχύος το 2017 από μόλις 1,6 Γιγαβάτ το 2012, σύμφωνα με έρευνα της IMS Research για τα φωτοβολταϊκά. H τελευταία μελέτη της IMS Research αξιολόγησε τη δυναμικότητα νέας ισχύος από φωτοβολταϊκά σε 40 χώρες ανά τον κόσμο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σωρευτική εγκατεστημένη ισχύς θα ανέλθει σε 30 Γιγαβάτ στις αναδυόμενες αγορές την επόμενη τετραετία, την ώρα που συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι μειώσεις των εγγυημένων τιμών στην Ευρώπη.


Παρά τους κινδύνους που κρύβει για τις επιχειρήσεις η είσοδος σε πολλές αναδυόμενες αγορές, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Με κριτήρια μακροοικονομικούς παράγοντες, πιθανό μέγεθος αγοράς, περιθώρια κερδοφορίας σε καθεμιά από τις 40 χώρες, η IMS Research υποστηρίζει πως οι πλέον ελκυστικές αγορές περιλαμβάνουν τη Νότιο Αφρική, την Ταϋλάνδη, τη Χιλή, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία.


Σημαντικές ευκαιρίες θα παρουσιαστούν και σε αγορές όπως η Αργεντινή, ο Ισημερινός, η Τουρκία και το Μεξικό. Όσον αφορά στη γειτονική μας Τουρκία, η ταχέως κλιμακούμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εξάρτηση σε εισαγωγές ορυκτών καυσίμων θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για την ανανεώσιμη ενέργεια και δη τα φωτοβολταϊκά.


diloseto

Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για τα φωτοβολταϊκά παρουσιάζει η αγορά της Ινδίας, όπου δεν λείπουν τα συχνά μπλακ-άουτ, ενώ η αύξηση της ζήτησης κατά 26% μέχρι το 2017 θα ωθήσει την ηλιακή ενέργεια και στη Λατινική Αμερική.


Το πρόβλημα που εντοπίζει η IMS Research στον αναπτυσσόμενο κόσμο αφορά στην έγκριση και προώθηση των έργων στα φωτοβολταϊκά από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης.


[Πηγή econews.gr]

29 Νοέμβριος 2012


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε