Φωτοβολταϊκά: αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα και αποθέματα στο πολυκρυσταλλικό πυρίτιο


H παραγωγική δυναμικότηταπολυκρυσταλλικού πυριτίου (ή πολυπυριτίου) θα αυξηθεί κατά22% το 2012 και ακόμα 18% το 2013σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση για την εφοδιαστική αλυσίδα πολυπυριτίου και γκοφρετών (Polysilicon and Wafer Supply chain Quarterly Report) για το γ’ τρίμηνο του 2012 που συνέταξε το NPD Solarbuzz.


Όπως αναφέρει η έκθεση, ηβιομηχανική επεξεργασία πολυπυριτίου για εφαρμογές στα φωτοβολταϊκά θα μειωθεί κατά 52% το 2012, ενώ ο βαθμός εκμετάλλευσης των παραγωγικών μονάδων θα περιοριστεί σε 63% έναντι 77% το 2011.


Η συνολική παραγωγή πολυπυριτίου θα ξεπεράσει κατά 385.000 τόνους τη δυνατότητα απορρόφησης από τις διάφορες βιομηχανίες με το 70% των αποθεμάτων να διακρατάται από τους μεγάλους παραγωγούς ως απόθεμα. “Το τελευταίο που έχει ανάγκη ο κλάδος πολυπυριτίου είναι μια αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας” αναφέρει ο αναλυτής του NPD Solarbuzz Τσαρλς Άννις.


diloseto

Ο αναλυτής προσθέτει πως “ορισμένοι παραγωγοί αυξάνουν την παραγωγική ικανότητα ώστε να μειώσουν το κόστος με οικονομίες κλίμακας. Ορισμένοι αυξάνουν την παραγωγικότητα του παγίου εξοπλισμού, ενώ άλλοι αναβαθμίζουν την τεχνολογία κατασκευής, όπως είναι η μέθοδος προσθήκης υδροχλωρίου, ώστε να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση και μαζί το συνολικό κόστος”.


Το Solarbuzz προβλέπει ότι πολλοί παραγωγοί πολυπυριτίου δεύτερης και τρίτης γραμμής θαεγκαταλείψουν τον κλάδο τον επόμενο ενάμιση χρόνο, όπως και ορισμένοι μεγάλοι παίκτες. Οι τιμές του πολυπυριτίου ενδέχεται να αυξηθούν εάν το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές. Ωστόσο, όπως αναφέρει η έκθεση αυτό θα ωφελήσει ορισμένους μόνο Κινέζους παραγωγούς πολυπυριτίου και θα βλάψει όχι μόνο ξένους παραγωγούς αλλά και εγχώριους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών γκοφρετών, κυψελών και στοιχείων. Οι τιμές του πολυπυριτίου θα περιοριστούν από τα υψηλά αποθέματα και τη χαμηλή ζήτηση θα επόμενα χρόνια.


[Πηγή econews.gr]

10 Οκτώβριος 2012


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε