Το ΥΠΕΚΑ επιβεβαιώνει τη συμφωνία για τον TAP


Οριστικοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας του Trans Adriatic Pipeline (TAP) το κείμενο της Συμφωνίας Φιλοξενούσης Χώρας (Host Government Agreement) όπως ανακοίνωσε τοΥΠΕΚΑ.


Η συμφωνία αυτή, που διασφαλίζει τη σταθερότητα του επενδυτικού κλίματος, αποτελεί το τελικό στάδιο των προσπαθειών της χώρας μας για την υποστήριξη του αγωγού TAP στη διαδικασία επιλογής της κοινοπραξίας Shah Deniz II.


Θεσσαλονίκη: αυξημένες τιμές όζοντος

Η επίσημη τελετή για την υπογραφή σε υπουργικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου δήλωσε: «Με την σημερινή οριστικοποίηση του Host Goverment Agreement για τον TAP, η χώρα μας δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα υπέρ του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη διαδικασία επιλογής από την κοινοπραξία ShahDenizII ενόψει των τελικών αποφάσεών της.


Η ισχυρή δέσμευση της χώρας μας με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε αγαστή συνεργασία με την Ιταλία και την Αλβανία ανέδειξε τον TAP σε ισχυρό διεκδικητή και ισότιμο αντίπαλο του NabuccoWest για την εναλλακτική τροφοδοσία και ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα ενισχύουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και επιβεβαιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει ξανά για τη χώρα μας».

[Πηγή econews.gr]


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε