Ηλεκτρική ενέργεια: το 40% της εγχώριας παραγωγής από ΑΠΕ τον Απρίλιο


Αύξηση 10,85% κατέγραψε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο του 2013 στη χώρας μας σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Η μεγαλύτερη αύξηση (12,04%) καταγράφηκε στη χαμηλή τάση, η οποία περιλαμβάνει τους οικιακούς καταναλωτές, καταστήματα κλπ, ενώ σε βιομηχανικούς και μεγάλους εμπορικούς καταναλωτές καταγράφηκε αύξηση 9,85%.


Τέλος, στην υψηλή τάση με την οποία είναι συνδεδεμένες μεγάλες βιομηχανίες, χαλυβουργίες, μεταλλουργίες κλπ, η αύξηση ήταν 6,94%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ καταγράφονται αυξητικές τάσεις στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013 χάρη στην αύξηση της χρήσης του παραγωγικού εξοπλισμού σε εμπορικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.


diloseto

—ΑΠΕ


Όσον αφορά στις ΑΠΕ, συμμετείχαν με αυξημένο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή του Απριλίου καλύπτοντας, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών το 40% της εγχώριας παραγωγής.


Αντίθετα μειωμένη ήταν η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων με το 37,52% της παραγωγής και των μονάδων του φυσικού αερίου με 22,52%.


[Πηγή www.econews.gr]

21 Μάιος 2012


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε