Αυτόνομος ηλιακός φωτισμός στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής



Η μετάβαση από τις λάμπες κηροζίνης, τα κεριά, τους φακούς και άλλες συμβατικές πηγές φωτισμού στον αυτόνομο ηλιακό φωτισμό συνοδεύεται από πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σύμφωνα με τοΠρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).


Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του UNEP, Ακίμ Στάινερ, η αντικατάσταση 670 εκατομμυρίων λαμπτήρων κηροζίνης που φωτίζουν φτωχά νοικοκυριά στον αναπτυσσόμενο κόσμο με ηλιακό φωτισμό θα περιορίσει τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων, τους κινδύνους από τη ρύπανση των εσωτερικών χώρων, ενώ επίσης θα ενισχύσει τις πράσινες τεχνολογίες και θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας”.

diloseto

Η αξιολόγηση της μετάβασης σε ηλιακούς λαμπτήρες LED σε 80 χώρες έδειξε πως η απόσβεση θα γίνει σε λιγότερο από ένα έτος, με βάση τις τιμές των LED και αυτές της κηροζίνης. Συμφωνα με το UNEP, περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό φως και πληρώνουν 23 δισ. ετησίως για να τροφοδοτήσουν τους λαμπτήρες τους με 25 δισεκατομμύρια λίτρα κηροζίνης.


Μόνο στη Νιγηρία, η αντικατάσταση λαμπτήρων κηροζίνης, κεριών και μπαταριών με ηλιακό φωτισμό εκτός δικτύου υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει 1,4 δισ. δολάρια ετησίως ή 17,3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Η κηροζίνη ευθύνεται για την εκπομπή 2,3 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο και συγκαταλέγεται μεταξύ των κυρίων αιτιών επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής.


Το UNEP ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Παγκόσμια Ένωση Φωτισμού Εκτός Δικτύου(GOGLA) σε μια σειρά προγραμμάτων, τα οποία εκτείνονται και στη δυτική Αφρική όπου το 76% του πληθυσμού ζει χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.


22 Φεβρουάριος 2013



πηγή econews



ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε