Απλουστεύονται οι διαδικασίες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».


Όπως ανακοινώθηκε, σε συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΥΠΕΚΑ αποφασίστηκε να γίνει απλούστευση των διαδικασιών και να καλυφθούν οι 2.000 αιτήσεις από τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν «παγώσει».


Παράλληλα, προωθείται η απλούστευση του οδηγού ένταξης στο πρόγραμμα μέσω του περιορισμού των πιστοποιητικών, καθώς σήμερα απαιτούνται 26, ενώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόγραμμα να σταματήσει να αφορά δάνεια αλλά επιδοτήσεις.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Γ. Γεροντούκος «οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει θα ησυχάσουν, θα πάρουν τα χρήματά τους, έτσι όπως προβλέπει το πρόγραμμα. Και ελήφθη επίσης μια σημαντική απόφαση, μήπως όλα αυτά τα κεφάλαια διατεθούν με νέα μορφή στην αγορά, προκειμένου να είναι πιο φιλικά προς το νοικοκυριό».


diloseto

Παράλληλα ανέφερε ότι στο πρόγραμμα έχουν ήδη υπαχθεί περισσότερες από 24.000 κατοικίες με επιλέξιμους προϋπολογισμούς 236 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη εξοφληθεί επιλέξιμες δαπάνες 76 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 47 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις.


[Πηγή www.econews.gr]

30 Απρίλιος 2013


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε