Τα ηλιακά «ακορντεόν» του MIT που παράγουν περισσότερη ενέργεια


Τρισδιάστατους ηλιακούς συλλέκτες που μπορούν να παράγουν έως και 20 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς, επίπεδους συλλέκτες, ανέπτυξε ομάδα του ΜΙΤ. Η τιμή τους είναι φυσικά υψηλότερη, αφού η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη, όμως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, ακόμη κι έτσι, οι ιδιοκτήτες θα βγαίνουν κερδισμένοι.

Με τη χρήση προσομοιώσεων και μικρών, δοκιμαστικών συλλεκτών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παραγωγή ενέργειας μπορεί να αυξηθεί κατά 2 έως και 20 φορές σε σχέση με τους συμβατικούς συλλέκτες. Στις πρώτες δοκιμές ωστόσο, είδαν ότι μια κατασκευή που μοιάζει με ακορντεόν και αποτελείται από πολλούς κύβους, τοποθετημένους έτσι ώστε να κοιτάζουν προς διαφορετικές διευθύνσεις, απορροφά ακόμη περισσότερο ηλιακό φως.

diloseto

Οι συλλέκτες που προορίζονται για φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εξοπλισμένοι με τράκερ, τα οποία αλλάζουν τη θέση των πάνελ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι συλλέκτες που προορίζονται για οικιακές ή εμπορικές συστοιχίες δεν περιλαμβάνουν τράκερ ώστε να μην εκτινάσσεται το κόστος τους.

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε