Δεν είναι δυνατή η μαζική κατεδάφιση των νέων αυθαιρέτων (κυρίως σε Μύκονο και Σαντορίνη)


Τρόπο για την επιστροφή του προστίμου σε όσους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων βρεθούν τελικά εκτός «τακτοποίησης» λόγω της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ αναζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Και αυτό γιατί στη σχετική ρύθμιση δεν έχει προβλεφθεί μηχανισμός επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση κωλύματος. Οι ιδιοκτήτες τους, όμως, θα βρεθούν ούτως ή άλλως «στον αέρα» αφού θα έχουν δηλώσει οικειοθελώς στην πολιτεία την ύπαρξη του παράνομου κτίσματός τους χωρίς να μπορούν να το «νομιμοποιήσουν».


Την ίδια στιγμή, η απειλή της πολιτείας ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της για τη νέα γενιά αυθαιρέτων πέφτει στο κενό, καθώς όπως ανέφερε χθες η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη τα αυθαίρετα σε Μύκονο και Σαντορίνη δεν μπορούν να κατεδαφιστούν ελλείψει μηχανισμών και πόρων...

diloseto

Η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη ήταν πιο συγκρατημένη. «Δεν μπορεί να γίνει μαζική κατεδάφιση αυθαιρέτων», δήλωσε. «Στραφήκαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και μας απάντησαν ότι δεν έχουν συνεργεία και πόρους. Οπότε για να κάνουμε εμείς τις κατεδαφίσεις θα πρέπει να κουβαλήσουμε δικά μας συνεργεία, αφού οι ντόπιοι δεν θα δεχθούν να το κάνουν. Επιπλέον, θα πρέπει να μεταφέρουμε όλα τα μπάζα στην Αθήνα, γιατί δεν υπάρχουν στα δύο νησιά κατάλληλοι χώροι. Εχουμε τη βούληση, αλλά υπάρχουν τεράστια εμπόδια», ανέφερε.


Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα κατατεθούν μέχρι τις εκλογές άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις ή τροπολογίες για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.


[Πηγη kathimerini.gr]

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε