Αντέχουν στην κρίση οι αξίες και περιορίζονται οι ζημίες - Οι απώλειες από αναπροσαρμογή εύλογης αξίας ακινήτων μειώθηκαν το 2011


Μπορεί η αγορά επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία, καταστήματα και αποθηκευτικά κέντρα) να βιώνει και αυτή τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι εταιρείες του κλάδου να εμφανίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, ζημίες, ωστόσο ένα από τα σαφή συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της περσινής χρήσης είναι η σταδιακή επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης των τιμών των ακινήτων.


Οι ζημίες που προέκυψαν στις εταιρείες από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία ήταν σαφώς χαμηλότερες το 2011, σε σχέση με το 2010, ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η κάμψη των αξιών των επαγγελματικών ακινήτων, τουλάχιστον εκείνων που συγκεντρώνουν καλύτερες ποιοτικές προδιαγραφές (π.χ. τοποθεσία, μισθωτής και παρεχόμενες υπηρεσίες), οδεύει σταδιακά προς το τέλος της.

diloseto

H Pasal Development, η οποία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και το εμπορικό κέντρο Athens Heart στην περιοχή του Ταύρου (οδός Πειραιώς), ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, από 1,4 εκατ. ευρώ το 2010.


Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 14,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 17,3 εκατ. ευρώ το 2010, καθώς μάλιστα η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου μειώθηκε σε 173,5 εκατ. ευρώ, έναντι 185 εκατ. ευρώ το 2010.

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε