Αύξηση της τάξης του 10% αναμένεται να καταγράψει η ευρωπαϊκή αγορά φωτοβολταϊκών


Αύξηση της τάξης του 10% αναμένεται να καταγράψει η ευρωπαϊκή αγορά φωτοβολταϊκών στο διάστημα του α' τριμήνου του 2012, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η NPD Solarbuzz, με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα να καρπώνονται την αναπτυξιακή «μερίδα του λέοντος».


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το τέταρτο τρίμηνο του 2011, καταγράφηκε αύξηση 23% στην ευρωπαϊκή αγορά φωτοβολταϊκών, δημιουργώντας αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου το 2012. Ταυτόχρονα, βάσει της έκθεσης που παρουσιάστηκε, η «σφιχτή» πολιτική επιδοτήσεων, με μείωση των εγγυημένων τιμών σε πολλές χώρες, αντισταθμίστηκε από την κατακόρυφη πτώση στο κόστος του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση ζήτησης κατά 18% το 2011.

diloseto

Ωστόσο, η έκρηξη της ζήτησης θα επιταχύνει τον περιορισμό των πολιτικών επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά, ιδίως στη Γερμανία, αλλά και την Ισπανία, όπου ανακοινώθηκε αναστολή της κατασκευής νέων «καθαρών» ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων εξαιτίας της υπερπροσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τις υπάρχουσες. Σημαντικό μέρος της νέας ισχύος εγκαταστάθηκε το δ' τρίμηνο του 2011, καθώς η πρόσφατη κατάρρευση των τιμών οδήγησε τους εγκαταστάτες στην ολοκλήρωση έργων προς το τέλος του έτους 2011 και πριν την ανακοινωθείσα μείωση των εγγυημένων τιμών, στη Γερμανία και αλλού.


Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, οι εγκαταστάσεις εδάφους, ενώ έχουν υποστεί μείωση 13% το 2011, κατείχαν μερίδιο 35% της ευρωπαϊκής αγοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Τα μη-οικιακά συστήματα κτιρίων είχαν μερίδιο 55% το 2011, ενώ το μερίδιο των οικιακών αυξήθηκε ελαφρώς, φτάνοντας στο 16%. Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι δύο μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη, Γερμανία και Ιταλία, θα δουν το μέγεθός τους να συρρικνώνεται συνολικά κατά 37% το 2012, ενώ βάσει των ισχυουσών πολιτικών επιδοτήσεων, η μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά την επόμενη διετία αναμένεται σε Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ρουμανία.


[Πηγή: imerisia.gr]

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε